Studio Wolsey Architects
Architecture | Interiors | Design
st margarets extension thumbnail.jpg

Rear Extension | St Margarets

Rear and side extension to a Victorian terraced house in St Margarets, London.

Rear and Side Extension

St Margarets

This project is a lovely large Victorian terraced house, in St Margarets, with an ageing side and rear extension. The clients wanted to inject a new lease of life into the ground floor and refresh the side and rear extension.

Studio Wolsey designed a new rear and side extension and reorganised the ground floor layout. The result is a large open plan kitchen and dining room which opens out to the rear garden. Large bifold doors, a rooflight and the glazed side return, help to flood the space with natural light.

The front room keeps its original proportions, fireplace and decorative cornice and becomes the main living room. A small study space with bespoke built in joinery connects the living room to the rear kitchen.

Beaconsfield Rd.jpg
Proposed ground floor plan

Proposed ground floor plan

Site Progress Photos

This project is currently on site. Take a look at our progress below.